241 zonnepanelen op Kruidenborg

241 zonnepanelen op Kruidenborg

Op maandag 5 februari 2018 is gestart met het plaatsen van zonnepanelen op appartementencomplex Kruidenborg. Het gaat om 241 zonnepanelen die zonnestroom gaan leveren voor Zeewoldenaren die zich aansluiten bij ZeewoldeZon. In 2017 legde ZeewoldeZon al zonnepanelen op appartementencomplexen aan de Boomkleverlaan en Cumulus.

Hoe werkt het?

De vereniging ZeewoldeZon legt zonnepanelen op appartementencomplexen in Zeewolde. De zonnestroom wordt beschikbaar gesteld aan Zeewoldenaren via de postcoderegeling. Deze regeling van de Belastingdienst zegt dat wie in het postcodegebied van de zonnepanelen woont, gebruik mag maken van de zonnestroom. Over zonnestroom hoeft geen energiebelasting betaald te worden en zodoende is ‘meedoen’ financieel interessant. Te meer omdat de leden zelf niet hoeven te investeren in de zonnepanelen. De zonnepanelen worden betaald door een externe financier namelijk de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). De BNG besloot hiertoe onder andere doordat de gemeente Zeewolde gemeentegarantie gaf. Een prachtige blijk van waardering voor de inspanningen van ZeewoldeZon om lokaal opgewekte, duurzame energie beschikbaar te maken voor alle Zeewoldenaren. Zo maken we Zeewolde met elkaar steeds een beetje groener.

Interesse?

Omdat Woonpalet haar daken beschikbaar stelt voor de zonnepanelen, komen huurders van Woonpalet met voorrang in aanmerking voor de zonnestroom. Heeft u ook interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Die kunt u vervolgens vergelijken met uw huidige energiecontract om te zien wat het u oplevert. ZeewoldeZon belooft dat u in ieder geval in het eerste jaar ten minste € 60,- minder betaalt dan bij uw huidige energieleverancier.


Reageren is niet mogelijk.