Zonnepanelen

Zonnepanelen

In juli 2017 plaatste ZeewoldeZon haar eerste zonnepanelen. Deze 130 zonnepanelen werden gelegd op appartementencomplex Beaufort en maken deel uit van een reeks van in totaal 300 zonnepanelen. De overige 170 werden in september gelegd op appartementencomplexen de Boomkleverhof en de Boomkleverveste. De zonnestroom is beschikbaar voor Zeewoldenaren. Omdat de genoemde appartementencomplexen van Woonpalet zijn, wordt de zonnestroom met voorrang beschikbaar gesteld aan de huurders van Woonpalet.

Interesse

Wie interesse heeft wordt lid van ZeewoldeZon en klant bij LEON Zeewolde die de energie levert. Deelnemers dragen dan bij aan een schoner milieu én ze brengen hun energierekening naar beneden. Win, win. Inmiddels hebben zo’n 85 mensen zich al verenigd.

Hoe werkt het?

ZeewoldeZon kan de scherp geprijsde zonnestroom aanbieden, omdat er gebruikgemaakt wordt van de zogeheten postcoderoosregeling. De postcoderoosregeling is een belastingregeling die de korting op energiebelasting (die normaal gesproken alleen geldt voor wie z’n eigen energie opwekt) ook bereikbaar maakt voor wie zelf geen zonnepanelen heeft. Zeewoldenaren die zich binnen ZeewoldeZon verenigen, worden gezamenlijk eigenaar van de zonnepanelen, waardoor zij de korting op de energiebelasting kunnen krijgen. En dat scheelt klinkende euro’s. Uniek aan het concept van ZeewoldeZon is dat de deelnemers zelf niet vooraf hoeven te investeren in de zonnepanelen. De zonnepanelen worden betaald door financiers. Een deel van het voordeel op de energiebelasting wordt vervolgens gebruikt voor onderhoud, beheer, rente en aflossing. En daarmee investeren de gebruikers geleidelijk in het zonnestroomsysteem. Het overige deel van het voordeel op de energiebelasting is direct voordeel voor de gebruiker. En dat betekent een lagere energierekening.